Cranberrysaus met gedroogde kersen

    Cranberrysaus met gedroogde kersen

    Voeg toe aan favorieten!
    8uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een overheerlijke cranberrysaus die ik elk jaar maak voor de feestdagen! De toevoeging van gedroogde kersen maakt het bijzonder.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 355 ml cranberrysap
    • 235 ml water
    • 220 gr gele basterdsuiker
    • 1 kaneelstokje, door de helft gebroken
    • 1/4 theelepel pimentpoeder
    • 170 gr gedroogde kersen
    • 335 gr verse cranberry's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur20min 

    1. Meng cranberrysap, water, bruine suiker, kaneelstokje en de piment samen in een steelpan, breng aan de kook. Voeg de kersen toe, laat 2 minuten koken. Voeg de cranberry's toe, laat zachtjes koken, onder af en toe roeren, tot de cranberry's knappen, na ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en koel 8 uur of een nacht in de koelkast. Verwijder het kaneelstokje voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren