Baklava

    Baklava

    71keer bewaard
    1uur20min


    1955 personen hebben dit gemaakt

    Als u deze zowel Turkse als Griekse favoriet bereidt, denkt iedereen dat u een meesterkok bent. Terwijl het zoooo makkelijk is! Ik hielp een vriendin toffeepudding maken, en zij leerde me dit geweldige recept.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 250 gr boter, gesmolten
    • 500 gr walnoten, gehakt
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 pak filodeeg
    • 200 gr suiker
    • 250 ml water
    • 8 eetlepels Griekse honing
    • 1 groot stuk citroenschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Bodem en randen van een ovenschaal van 23x33 cm met boter invetten.
    2. Noten en kaneel vermengen en apart zetten.
    3. Het filodeeg uitrollen. De hele stapel in 1 keer in de afmetingen van de ovenschaal snijden.
    4. Het filodeeg met een vochtige doek afdekken zodat het tijdens de bewerking niet uitdroogt. 2 vellen filodeeg in de ovenschaal leggen en de bovenste met boter insmeren. Procedure herhalen tot een laag van 8 vellen filodeeg.
    5. 2-3 eetlepels notenmix over het filodeeg strooien. Afdekken met 2 vellen filodeeg, beboteren, noten erover strooien, 2 vellen filodeeg, etc met resternde noten, boter en filodeeg. De bovenste laag moet uit 6-8 vellen filodeeg bestaan.
    6. Met een scherp mes de baklava in diamantvorm of vierkantjes snijden (let op dat u het mes tot op de bodem doordrukt). Ong. 50 minuten bakken tot de baklava goudkleurig en krokant is.
    7. Terwijl de baklava in de oven staat de saus bereiden: suiker en water koken tot de suiker is opgelost. Honing en citroenschil toevoegen en 15-20 minuten laten sudderen. Van het vuur halen en laten afkoelen. Citroenschil verwijderen en weggooien.
    8. De baklava uit de oven halen en meteen de afgekoelde saus erover schenken. Laten afkoelen en onafgedekt bewaren zodat de baklava lekker krokant blijft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    21

    Baklava komt echt niet uit de Griekse keuken maar uit de Turkse keuken.Dat is gewoon 100% uit de Turkse keuken! - 31 okt 2011

    9

    heerlijk hier kunnen ze me wakker voor maken ik ben namelijk een zoete kauw - 09 sep 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren