Mini cheesecakes met vijgen voor Kerst

    Mini cheesecakes met vijgen voor Kerst

    1keer bewaard
    1uur47min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Prachtige mini gebakjes als dessert of hapje voor Kerst. Ze hebben een heerlijke vulling van roomkaas en rum en worden afgemaakt met een blaadje munt en een kwart vijg.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 mini cheesecakes

    • Bodem
    • 200 gr digestive koekjes, verkruimeld
    • 65 gr suiker
    • 85 gr boter, gesmolten
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1/8 theelepel kruidnagel
    • Vulling
    • 375 gr roomkaas, zacht
    • 45 gr poedersuiker
    • 80 ml geklopte slagroom
    • 1/2 theelepel rum
    • 3 vijgen, in de lengte in kwarten gesneden
    • 8 kleine muntblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 7min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur47min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een muffinbakplaat met 12 papieren vormpjes.
    2. Meng koekkruimels, suiker, gesmolten boter en specerijen tot het goed gemengd is. Verdeel over de muffinvormpjes en druk goed aan op de bodem en langs de randjes. Bak 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
    3. Klop de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Schep geklopte slagroom en rum erdoor. Schep ongeveer 2 eetlepels vulling in elk vormpje. Leg er een kwart vijg op en een muntblaadje. Zet 1 uur voor serveren in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren