Quiche voor Kerst (met spinazie en paprika)

    Quiche voor Kerst (met spinazie en paprika)

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een feestelijk gekleurde quiche die je goed met Kerst kunt serveren, bijvoorbeeld als vegetarisch alternatief naast de kalkoen (of ander vlees), of tijdens de kerstbrunch.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 ml koffiemelk
    • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • 2 grote eieren
    • 3 eiwitten
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 65 gr gekookte rijst
    • 1 pakje diepvries spinazie, ontdooid en uitgeknepen
    • 1/2 grote rode paprika, geroosterd, velletje verwijderd en in stukjes
    • 1 vel deeg voor hartige taart

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Klop met een harde de koffiemelk, Parmezaanse kaas, eieren, eiwitten, zout en peper samen. Roer de rijst erdoor.
    3. Beleg een springvorm met het deeg. Verdeel de spinazie over de bodem. Schenk de vulling erover en verdeel de blokjes paprika erover, zodat je zowel spinazie en paprika blijft zien.
    4. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven dan lager tot 175°C en bak tot de vulling stevig is, na nog eens ongeveer 20 minuten. Laat 10 minuten afkoelen voor serveren, of laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast. Je kunt het dan ook invriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren