Pionono met tonijn en mayonaise

    Pionono met tonijn en mayonaise

    Voeg toe aan favorieten!
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Argentijns recept voor een opgerolde hartige cake, vaak gegeten met Kerst als voorgerecht of hapje. In dit geval wordt de cake gevuld met tonijn, tomaat en mayonaise en de buitenkant bestrooid met fijngehakte hardgekookte eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 pionono, gekocht, of zelfgemaakt
    • 280 gr tonijn op water, in blik
    • 5 hardgekookte eieren
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 theelepel mosterd
    • 10 cherrytomaatjes
    • mayonaise, om te decoreren
    • gemengde sla, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Leg de pionono (hartige cake gemaakt in een swiss roll bakblik) op een plat werkoppervlak.
    2. Doe de uitgelekte tonijn in een kom, voeg mayonaise en mosterd toe en meng goed door met een vork. Verspreid het mengsel over de pionono, maar laat een rand van 2 cm aan de bovenkant onbedekt.
    3. Leg de cherrytomaatjes in een lijn in het midden van de vulling en rol de pionono op zodat de cherrytomaatjes in het midden zitten.
    4. Besmeer de buitenkant met mayonaise en bedek met fijngehakte hardgekookte eieren. Leg op een schaal gedecoreerd met wat blaadjes sla en wat losse cherrytomaatjes.

    Pionono recept

    Klop 3 eieren met 1 eetlepel suiker tot een romig mengsel, voeg 3 eetlepels bloem toe en meng met een spatel. Verspreid over een ingevette bakplaat met opstaande rand. Bak de cake 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Laat afkoelen op een vochtige theedoek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren