Bladerdeeg kerstboom met Nutella®

    Bladerdeeg kerstboom met Nutella®

    3keer bewaard
    57min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Deze spectaculaire kerstboom is makkelijker om te maken dan je denkt, volg gewoon de stappen met foto's in dit recept. Chocolade-hazelnootspread van Nutella® wordt tussen twee lagen bladerdeeg gesmeerd, ingesneden en gerold tot je dit prachtige resultaat krijgt. Erg leuk voor een kerstborrel of als dessert na het kerstdiner.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 500 gr bladerdeeg
    • ½ theelepel kokosolie
    • 4 tot 5 eetlepels Nutella®; hazelnootpasta, op kamertemperatuur
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:57min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een grote bakplaat met aluminiumfolie en vet in met wat kokosolie.
    2. Rol het bladerdeeg uit in twee vellen van 28x33 cm op een licht bebloemd oppervlak. Zorg ervoor dat de twee vellen ongeveer even groot zijn. Leg het eerste vel bladerdeeg op de ingevette bakplaat.
    3. Kerf heel voorzichtig de ruwe vorm van een kerstboom met een mes op het bladerdeeg zodat je straks de nutella in de juiste vorm kan smeren. Gebruik zoveel mogelijk van het deeg, dus hou de basis van de boom zo wijd mogelijk.
    4. Smeer met de achterkant van de lepel de Nutella over het bladerdeeg, binnen de vorm van de kerstboom.
    5. Je hebt nu een driehoek van nutella.
    6. Rol het tweede vel bladerdeeg op en leg hem bovenaan de driehoek, en rol naar beneden toe af.
    7. Probeer met je vingers goed te voelen waar de driehoek nutella zit en kerf voorzichtig met een mes langs de contouren voor je echt doorsnijdt. Zorg ervoor dat je het aluminiumfolie niet kapot snijdt.
    8. Snij twee strips deeg weg aan de basis van de boom, om het stammetje (in het midden) te vormen.
    9. Druk nu heel voorzichtig met het mes horizontale sneetjes in de boom, hou de wijdte van de stam in de gaten en hou dezelfde afstand aan.
    10. Nu is de kerstboom klaar om de 'takken' te draaien.
    11. Begin bij de bodem van de boom en draai de bladerdeegstrips van je af, het liefst twee keer rond, bij de langere 'takken' beneden aan.
    12. Ga zo door tot je de top van de kerstboom hebt bereikt, steeds van je af draaien.
    13. Bovenaan de kerstboom kun je de 'takken' waarschijnlijk nog maar 1 keer draaien.
    14. Je kunt eventueel nog een ster uit het overtollige deeg steken en deze ook op de bakplaat leggen. Bestrijk de ster en de kerstboom met losgeklopt ei.
    15. Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat een paar minuten afkoelen en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    CathyDecock
    0

    heel lekker maar wel moment zelf op eten anders word het te droog - 30 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren