Brie met vijgen en amandelen uit de oven

    (98)

    Een makkelijk te maken voorgerecht of hapje, warme brie met een mengsel van vijgen en amandelen, uit de oven. Serveer met eenvoudige crackers.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels water
    • 6 verse vijgen, in kwarten
    • 70 gr geroosterde amandelen
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1 ronde brie van 400 gr, 11-12 cm in diameter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Verwarm bruine suiker en water in een kleine steelpan op medium vuur tot de suiker helemaal is opgelost. Voeg de vijgen toe en kook deze in het suikerwater in 10 minuten tot ze zacht zijn. Roer de amandelen en vanille extract erdoor. Leg de brie in een ovenschaal en schep het vijgenmengsel erover.
    3. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de brie zacht is, maar niet gesmolten. Serveer met watercrackers.

    Tip

    Als je geen verse vijgen hebt, week dan droge vijgen in water tot ze zacht worden, laat uitlekken en kook ze op dezelfde manier als in het recept staat. Je kunt zelfs vijgenjam gebruiken, neem dan 200 gr jam en gebruik de helft van de aangegeven hoeveelheid bruine suiker.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (98)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties