Salade met peer en granaatappel

    Salade met peer en granaatappel

    1keer bewaard
    12min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zodra granaatappels weer in het seizoen zijn, maak ik deze salade. Ik maak mijn eigen granaatappelsap door de zaadjes aan te drukken in een metalen zeef.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 170 gr gemengde sla
    • 1 rijpe peer
    • 60 gr granaatappelzaadjes
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 eetlepels granaatappelsap
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel dijonmosterd
    • 1/2 eetlepel honing
    • versegemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Verdeel de sla over twee schaaltjes/kommen. Halveer de peer en verwijder het klokhuis, snij elke halve peer in plakjes. Verdeel de plakjes peer en de granaatappelpitjes over de beide schaaltjes en meng door.
    2. Meng plantaardige olie, granaatappelsap, citroensap, mosterd, honing en zwarte peper in een steelpan. Breng aan de kook op hoog vuur; zet het vuur lager en laat sudderen, onder voortdurend roeren, tot de dressing wat dikker wordt, na ongeveer 2 minuten. Schenk de warme dressing over de salades en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren