Hartige muffins met crème van gerookte zalm

    Hartige muffins met crème van gerookte zalm

    1keer bewaard
    57min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een indrukwekkend voorgerecht voor bijvoorbeeld Kerst. Deze mosterd muffins worden gevuld met een heerlijke crème van gerookte zalm en roomkaas. Je kunt ze een paar uur vantevoren maken en bewaren in de koelkast, haal ze er 30 minuten voor serveren uit. Je kunt er ook mini muffins van maken en de vulling er niet in doen, maar erbovenop, als hapje.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • Mosterdmuffins
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 6 eieren
    • 3 eetlepels mosterd (bijv. dijon)
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 eetlepels kappertjes (drooggedept)
    • Vulling en topping
    • 300 gr roomkaas
    • 180 gr gerookte zalm
    • 2 eetlepels Griekse yoghurt
    • rasp van 1 citroen
    • 1 eetlepel citroensap
    • 3 eetlepels fijngehakte verse dille
    • zwarte peper, naar smaak
    • wat verse dille, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:57min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Klop boter en eieren samen, meng dan mosterd, zout en peper erdoor.
    3. Meng bloem en bakpoeder en voeg dan toe aan het botermengsel en roer door tot het een glad en goed gemengd mengsel is. Schep de kappertjes erdoor. Schep in een muffinbakblik met papieren vormpjes en vul elk voor 3/4 vol.
    4. Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn en gerezen. Laat ze op een rooster afkoelen.
    5. Voor de vulling: meng de roomkaas, zalm en yoghurt in een keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Schep de citroenrasp, citroensap en dille erdoor. Schep het mengsel in een spuitzak.
    6. Snij een gat in het midden van elke muffin, tot aan de bodem. Spuit de zalmvulling in de gaten en spuit ook nog wat vulling bovenop de muffins. Bestrooi met gemalen zwarte peper en garneer met wat verse dille.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren