Zoete aardappelpuree met sinaasappel en gember

    Zoete aardappelpuree met sinaasappel en gember

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardappelpuree van zoete aardappel smaakt heerlijk bij kip, kalkoen of varkensvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gr zoete aardappel, geschild en in stukjes van 5 cm
    • 300 ml versgeperst sinaasappelsap (ong. 3-4 sinaasappels)
    • 1 eetlepel geraspte verse gember
    • 1 teentje knoflook
    • 2 theelepels boter
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de zoete aardappel in een grote steelpan, bedek met water en breng aan de kook. Zet het vuur op medium, doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is, in ongeveer 10-12 minuten.
    2. Meng ondertussen sinaasappelsap, gember en knoflook in een kleine steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat zonder deksel zachtjes koken tot het vocht is ingekookt tot 180 ml, in 5-8 minuten. Dit maakt de zoete smaak intenser. Haal van het vuur, voeg de boter toe en roer door tot het gesmolten is.
    3. Giet de zoete aardappels af en doe ze terug in de pan. Pureer met stamper of staafmixer. Voeg geleidelijk de ingekookte sinaasappelsap toe en roer door met een houten pollepel. Breng op smaak met peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren