Spruitjes met appel, rozijnen en walnoten

    Spruitjes met appel, rozijnen en walnoten

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Spruitjes worden in de oven geroosterd met appel en bloemkool en dan gemengd met rozijnen en walnoten. Een heerlijk bijgerecht voor Kerst! Wie had gedacht dat spruiten zo lekker konden smaken?

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr spruiten, gehalveerd
    • 100 gr bloemkool, klein gesneden
    • 2 appels, in blokjes
    • 1 ui, gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie, of meer indien nodig
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 75 gr blanke of donkere rozijnen
    • 30 gr walnoten, gehakt
    • 1 eetlepel witte wijn, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in of bedek een braadslee met folie.
    2. Verdeel spruitjes, bloemkool, appel en ui in de ovenschaal; besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout en peper, roer door tot alles goed gemengd is.
    3. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn.
    4. Doe de geroosterde groenten in een schaal. Roer de rozijnen en walnoten erdoor en besprenkel met wijn. Roer door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren