Pompoen taart

    Pompoen taart

    19keer bewaard
    2uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak altijd verse pompoentaart. Niet te vergelijken met pompoen uit blik. In Amerika wordt traditioneel vaak eerst kalkoen en dan "pumpkin pie" geserveerd. Omdat wij niet van kalkoen houden maak ik Peking Eend en gebruik ik meer specerijen in mijn pompoen taart.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2 kleine, zoete pompoenen
    • voor het deeg
    • 250g bloem
    • 1 eetl suiker
    • 1/2 theel zout
    • 225g koude boter, in kleine blokjes
    • 4 eetl ijskoud water
    • voor de vulling
    • 750g gekookt pompoen vlees
    • 750ml volle room
    • 200g bruine basterdsuiker
    • 75g suiker
    • 2 eieren 2 dooiers
    • 1 theel zout
    • 2 theel kardamom
    • 2 theel kaneel
    • 2 theel gember
    • 1 theel piment
    • 1/2 theel kruidnagel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 20min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Rooster de pompoenen in een oven op 200ºC / gasstand 6, tot zacht en gaar. Verwijder zaden en schep het vlees uit de schil. Zet opzij.
    2. Meng alle droge ingredienten voor het deeg in een foodprocessor. Voeg de boter toe en meng goed door elkaar. Voeg terwijl de processor aanstaat het water geleidelijk toe, tot het deeg als een bal samenhangt. Niet te lang, anders wordt het deeg taai!
    3. Verdeel deeg in 2 stukken. Maak er dikke platte schijven van en verpak in keukenfolie.
    4. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
    5. Meng al de ingrediënten voor de vulling door elkaar in de foodprocessor.
    6. Tot zover kan alles en dag of paar dagen van te voren gemaakt worden.
    7. Verwarm de oven voor op 220ºC / gasstand 7.
    8. Rol het deeg uit in cirkels en bekleed er 2 ronde deegvormen van ongeveer 22cm mee.
    9. Doe de vulling erin en versier. (Ik snij blaadjes etc. van het overgebleven deeg).
    10. Bak 15 min op 220ºC, zet de oven dan lager op 180ºC / gasstand 4. Bak nog zo'n 45 min door, of tot een breinaald er schoon uitkomt.
    11. Zet 15 min koel op een rek en dien op met room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren