Superlichte chocolademousse met frambozencoulis en speculaas

    Superlichte chocolademousse met frambozencoulis en speculaas

    2keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Chocolademousse met frambozencoulis, afgewerkt met slagroom en speculaas. Met dit recept maak je chocolademousse voor 6 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 90 gr zwarte chocolade (hoe hoger het cacaopercentage, hoe beter)
    • 2 eetlepels slagroom
    • 4 eidooiers
    • 6 eiwitten
    • 1/2 eetlepel bakpoeder
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 2 kopjes frambozen
    • 1 eetlepel suiker
    • 100 gr speculaas
    • 250 ml slagroom
    • (eventueel nog 1 eetlepel suiker voor bij de slagroom)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Smelt de chocolade en de room au bain marie of in de magnetron. Let op dat je regelmatig roert en de temperatuur niet te hoog zet als je voor de magnetron kiest.
    2. Scheid de eieren en roer de dooiers door de chocolade. Let erop dat de chocolade niet meer te warm is wanneer je dit doet, anders kunnen de dooiers garen en krijg je roereieren.
    3. Klop de eiwitten samen met het bakpoeder stijf. Let op dat je het eiwit niet te stijf klopt, anders kan je chocolademousse schiften. Als je ze net boven je hoofd kan houden zijn ze perfect!
    4. Voeg 1/4 van het eiwit toe aan de chocolade en roer het er stevig door. Spatel hier voorzichtig nog 1/4 door. Doe zo verder tot het eiwit volledig door de chocolade gespateld is. Eens je geen witte vlokjes meer ziet is de chocolademousse klaar en mag je niet meer mengen. Zo blijft hij lekker luchtig en heb je minder kans dat de mousse schift.
    5. Schep de mousse in 6 glaasjes (of andere vormpjes) en laat hem minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
    6. Smelt de frambozen op een zacht vuurtje samen met de suiker tot een coulis ontstaat. Laat ook deze volledig afkoelen in de koelkast.
    7. Voor de afwerking doe je een handvol speculaasjes in de vijzel en vermaal je deze tot zowel wat kleine als wat grote(re) stukjes.
    8. Klop de slagroom stijf (eventueel met 1 eetlepel suiker) en schep hem in een spuitzak.
    9. Haal de mousse uit de ijskast en schep hier een laagje coulis over. Werk af met een toefje slagroom en wat speculaaskruimels.

    Tip

    De eerste keer dat ik deze chocolademousse maakte werkte ik hem af met wat kokosnoot (zoals je kan zien op de foto). Ik vond echter dat er iets crunchy ontbrak. De speculaas was hier de perfecte oplossing voor!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    hedi.sorgeloos
    0

    - Gewaardeerd op - 02 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren