“Hot Cross” Broodjes

    “Hot Cross” Broodjes

    26keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel Engels paasgerecht voor Goede Vrijdag. Het eigeel maakt de broodjes goud en glanzend. De glazuur is gewoon van suiker en melk gemaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 ml warm water (45°C)
    • 50 gr boter
    • 1 eetlepel melkpoeder
    • 50 gr suiker
    • 3/8 theelepel zout
    • 1 ei
    • het wit van 1 ei
    • 375 gr bloem
    • 1 eetlepel droog bakkersgist
    • 100 gr gedroogde krenten
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 eidooier
    • 2 eetlepels water
    • Voor het glazuur
    • 50 gr poedersuiker
    • 1/4 theelepel vanille-extract
    • 1 dessertlepel halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Warm water, boter, melkpoeder, suiker, zout, ei, eiwit, bloem en gist in een broodmachine doen. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
    2. 5 minuten voor het eind van de kneedcyclus krenten en kaneel toevoegen. In de machine tot verdubbeld volume laten rijzen.
    3. Het deeg neerslaan op een bebloemd oppervlak, afdekken en 10 minuten laten rusten.
    4. Het deeg tot 12 bolletjes vormen en deze over een licht ingevette bakplaat van 22x33 cm verdelen. Afdekken en op een warme plek tot verdubbeld volume laten rijzen.
    5. De dooier met 2 eetlepels water vermgen en daarmee de deegbolletjes insmeren.
    6. 20 minuten op 190°C/gasstand 5 bakken. Haal de bolletjes daarna direct uit te oven om ze op een rooster te laten afkoelen.
    7. Voor de kruizen: poedersuiker, vanille en melk vermengen en op elk afgekoeld broodje een kruis tekenen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren