Fruitige kip kerrie

    Fruitige kip kerrie

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk maar makkelijk recept voor een fruitige curry met appel, rozijnen en paprika. Genoeg voor twee grote eters.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 25 gr boter
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • 1 ui, gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 eetlepels kerriepoeder
    • 1/2 appel, in blokjes
    • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
    • 1/2 rode paprika, fijngehakt
    • 75 gr blanke rozijnen
    • 500 ml kippenbouillon
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de boter in een zware koekenpan op medium vuur. Voeg de kip toe en bak bruin aan alle zijdes, in ongeveer 7 minuten. Leg de kip op een bord.
    2. Doe ui en knoflook in dezelfde pan en bak 6 minuten, tot de ui glazig is. Roer de kerriepoeder erdoor. Doe de kip weer terug in de pan. Voeg appel, selderij, rode paprika, rozijnen en bouillon toe. Breng op smaak met zout. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen, tot de saus dikker wordt. Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren