Citroentaart met vers fruit

    Citroentaart met vers fruit

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Wil je een speciaal dessert met een zomers tintje? Deze taart heeft een heerlijke frisse citroenvulling en is bedekt met heel veel verse bosvruchten. Genieten!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het deeg
    • 250 gr bloem
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • Voor de vulling
    • 470 ml water
    • rasp en sap van 3 citroenen
    • 3 eidooiers
    • 200 gr kristalsuiker
    • 3 eetlepels maizena
    • 25 gr boter
    • Afwerking
    • 100 gr verse bosbessen
    • 200 gr verse aardbeien
    • 150 gr verse frambozen
    • 1 tot 2 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur  ›  Klaar in:4uur 

    1. Preheat oven to 180 C / Gas 4. Grease and lightly flour a springform tart tin and set aside.
    2. Voor de bodem:

    3. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine en pulseer tot je een zachte bal deeg hebt. Het deeg is zacht, dus moeilijk uit te rollen. Neem steeds wat van het deeg, druk plat met je handen en bedek hiermee de bodem en randen van een taartvorm. Prik de bodem in met een vork.
    4. Bak 20-25 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
    5. Voor de vulling:

    6. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom en klop met een mixer tot de maizena en suiker zijn opgelost.
    7. Schenk in een steelpan en verwarm op mediium vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dikker wordt en begint te bubbelen. Haal van het vuur en schenk over de afgekoelde taartbodem en spreid gelijkmatig uit. Zet ongeveer 3 uur in de koelkast tot de vulling stevig is.
    8. Bedek met vers fruit en bestuif licht met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren