een overheerlijk fris recept wat dat het diner goed doet afsluiten in plaats van dat je helemaal vol zit na de drie gangen.
lekker fris en fruitig en door iedereen te maken zolang als je maar de stappen juist volgt. smakelijk!
1 liter slagroom, yoghurtdikte opgeklopt ( voor de luctigheid)
330 gram passievruchten coulis of sap, te verkrijgen bij supermarkt en groothandel ( als het maar vloeibaar is en afgebonden kan worden)
4 blaadjes gelatine voor de stevigheid van de mousse
35 gram (passoa) voor de smaak en touch van toch dat beetje extra
30 gram suiker voor de zoetigheid
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze
sla de slagroom op tot yoghurtdikte zodat deze nog wel vermengd kan worden met de massa van passoa en coulis straks
doe de suiker en passoa en de helft vd coulis in een pan en breng dit aan de kook
zodra het kookt kan de in water geweekte gelatine, welke je even goed moet uitknijpen, in de pan erbij en opgelost worden door er met een spatel doorheen te roeren
laat dit geheel afkoelen en zodra dat het gaat hangen kan het door de massa vd slagroom gemengd worden.
doe dan het vermengde geheel in of een spuitzak met kartelspuitje of gewoon met een lepel in bakjes en laat dit opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur.