Cheesecake (glutenvrij)

    Cheesecake (glutenvrij)

    1keer bewaard
    2uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Zacht en luchtig, een hit op elk feestje!

    Ewapski Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • 1 verpakking Schar butterkekse of andere koekjes (zonder koekjesbodem is deze cheesecake ook erg lekker)
    • 5 eieren, gesplitst
    • 250 gr suiker (witte basterdsuiker mag ook)
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 kilo magere kwark
    • 4 eetlepels aardappelzetmeel
    • 120 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Verwarm de oven op 180°C.
    2. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm.
    3. Klop het eigeel met suiker en vanillesuiker in een kom met een mixer.
    4. Voeg kwark, aardappelzetmeel en gesmolten boter (maar niet te heet) toe. Mix alles glad.
    5. Klop met de mixer de eiwitten stijf.
    6. Meng de eiwitten voorzichtig met de rest en schenk alles op de koekbodem.
    7. Bak de cheesecake 50 minuten op 180°C.
    8. Daarna zet de temperatuur op 160°C en bak de taart nog 15 minuten.
    9. Na afloop laat de taart in de oven 1 uur lang staan, zet daarbij het deurtje van de oven op een kiertje.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren