Gevulde makreel

    Gevulde makreel

    1keer bewaard


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gevulde makreel serveer ik vaak wanneer gasten de eerste keer bij on op bezoek komen. De reacties zijn onverdeeld zéér positief. Door de manier van presenteren is het een erg feestelijk gerecht. Lekker bij een wijntje of de borrel

    Cinti100 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten

    • 1 flinke gerookte makreel
    • bosje peterselie
    • 1 eetl. kappertjes
    • 1 zeer fijn gesnipperde ui
    • paprikapoeder
    • mayonaise
    • scheutje azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Peterselie en kappertjes fijn knippen en/of snijden. Beetje peterselie achterhouden ter decoratie. Vis voorzichtig uit z'n huid halen (huidje met kop eraan wordt later gevuld) en zorgvuldig ontdoen van alle graten, het donkere gedeelte dicht bij de staart is wat bitter van smaak, dus dit eventueel niet gebruiken. In kom vis, ui, kappertjes en fijngehakte peterselie door elkaar mengen. Mayonaise en paprikapoeder naar smaak toevoegen en eventueel een scheutje azijn. Het moet een smeuïg geheel worden. Huidje van de vis op een schaal leggen en zorgvuldig vullen met bovengenoemd mengsel. Garneren met peterselie en serveren met stokbrood.

    Tip

    niet vergeten even te proeven en voor deze ene keer geen calorieën tellen (er gaat redelijk veel mayonaise in)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren