Marokkaanse wortel-aardappelsalade

    (1)

    Dit is een snel en makkelijk recept voor een vegetarische aardappelsalade in Marokkaanse stijl. Lekker als bijgerecht, of als lunch.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • water
    • 2 aardappels, in blokjes
    • 4 middelgrote wortels, in dikke plakken
    • Dressing
    • 2 theelepels olijfolie
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1/4 theelepel gemalen gember
    • zout, naar smaak
    • 2 eetlepels citroensap
    • 4 eetlepels fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng water aan de kook in een middelgrote pan en voeg aardappels en wortel toe. Laat 5-8 minuten koken, tot ze iets zachter zijn.
    2. Hak de aardappels grof en leg ze dan in een schaal.
    3. Dressing: Verhit olie in een koekenpan en bak hierin koriander, komijn, gember en zout 2 minuten, tot het gaat geuren.
    4. Voeg de kruiden dan toe aan het citroensap en voeg verse koriander toe, meng goed door. Schenk de dressing over de aardappels en wortels en serveer.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties