Romige kippensoep - van de Kookgekke Lekkerbek

    Romige kippensoep - van de Kookgekke Lekkerbek

    3keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een avontuurlijk eigen recept voor kippensoep, met aardappel en sperzieboontjes.

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr aardappels, in stukjes
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 5 tenen knoflook, gehakt
    • 2 uien, gesnipperd
    • kippenbouillon of kippenbouillonpoeder
    • plukje saffraan
    • 1 Spaanse peper, fijngesneden
    • 250 gr sperzieboontjes in stukjes
    • 300 - 500 gr kippendijen-vlees in stukjes
    • 150 ml kookroom
    • een bosje fijngehakte peterselie
    • 150 ml droge witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Aardappels, paprika, knoflook, uien, kippenbouillon, saffraan samen in een pan met zo'n 2,5 liter water doen en koken tot de aardappels gaar zijn.
    2. Met een staafmixer het geheel tot een gladde massa pureren.
    3. Spaanse peper, sperzieboontjes en de kip toevoegen en weer lekker laten pruttelen tot het vlees en de boontjes gaar zijn.
    4. Voeg 150 ml kookroom toe. Laat de soep weer goed heet worden en zet de warmtebron uit.
    5. Voeg een bosje fijngehakte peterselie en zo'n 150 ml droge witte wijn toe.
    6. Roer het goed door en dien het gelijk op.

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren