Surinaamse POM (met kouseband) van de Kookgekke Lekkerbek

    1 uur 15 minuten

    Pom is een populaire Surinaamse ovenschotel. Het basisingrediënt is afkomstig van de wortelknollen van de tayer. In Nederland is kant-en-klare pomtayer, geraspt en diepgevroren, verkrijgbaar in de Toko. (zorg wel dat je de juiste tajer hebt zoals op de foto) Pom wordt gegeten als hoofdgerecht op (verjaardags)feesten, familiebijeenkomsten en andere speciale gelegenheden zoals Pasen en Kerstmis.

    A3Bijker

    Gelderland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg kippendijen, in mooie stukken snijden
    • versgemalen zwarte peper
    • zout
    • 1/2 versgeraspte nootmuskaat
    • Arachideolie
    • 2 grote uien
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 2 bouillonblokjes
    • 1/2 liter water
    • sap van 2 uitgeperste sinaasappels
    • 2 grote tomaten
    • 1 pak geraspte pom Tajer (Toko)
    • Kouseband
    • knoflook, gesnipperd
    • een kleine lombok, gesnipperd
    • 1 grote tomaat voor de kouseband

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C
    2. Snijd de kip met bot in stukken of de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Bak de kip in wat olie lichtbruin.
    3. Snipper de ui en laat deze even meebakken met de kip.
    4. Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. Verkruimel de bouillon boven de pan en voeg het water het sinaasappelsap toe. Laat de saus even doorkoken.
    5. Draai het vuur laag en voeg de pom tajer toe. Draai het vuur weer hoog en verwarm de pom nog even een paar minuten.
    6. Giet de pom in een vuurvaste schaal en plaats de schaal in de oven. Bak de pom 45 minuten bij 200°C. De pom is gaar als hij een mooi bruine korst heeft.
    7. Serveer de pom met gebakken kousenband en rijst. Maak de kouseband schoon en snijd het in stukken, kook het daarna beetgaar. Roerbak het in wat Arachide-olie met knoflook, de lombok en de tomaat

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties