Gebakken kippenlevertjes van de kookgekke lekkerbek

    Gebakken kippenlevertjes van de kookgekke lekkerbek

    1keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Op een terrasje gegeten en 14 dagen later zelf gemaakt en er mijn eigen draai aangegeven. Nog lekkerder dus!

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr kippenlevertjes ( van elkaar losgesneden)
    • zout en versgemalen peper, naar smaak
    • klontje boter
    • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
    • 1 of 2 gedroogde chili-pepertjes (fijngehakt)
    • 150 gr spekjes
    • 1 grote ui fijngesneden
    • 100 gram champignons in plakjes
    • 1/2 rode paprika in stukjes
    • 1/2 groene paprika in stukjes
    • Madeira

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bestrooi de kippenlevertjes met zout en versgemalen peper. Bak ze met een beetje boter in een kleine koekenpan. Voeg knoflook en chilipepertjes toe.
    2. Bak in een andere koekenpan de spekjes lekker uit en voeg de ui en champignons toe en daarna de paprika en laat het even gaar worden.
    3. Voeg het als dit klaar is én de kippenlevertjes goed gebakken samen.
    4. Zet het vuur even hoog en blus het af met een paar scheutjes Madeira.

    Tip

    Lekker met vers stokbrood.

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren