Stoofschotel rundvlees met banaan en ananas van de kookgekke lekkerbek

    Stoofschotel rundvlees met banaan en ananas van de kookgekke lekkerbek

    2keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een stoofpot van rundvlees, spek en sperziebonen. Een heerlijk avontuur... met de frisse smaak van de banaan en ananas.

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr spekjes
    • 1 kilo mager rundvlees (riblappen)
    • 3 uien
    • 2 preien
    • 5 tenen knoflook
    • 250 gr verse sperzieboontjes
    • 1 Spaanse peper
    • 3 tomaten
    • 1 klein blikje gecontentreerde tomatenpuree
    • 1 el chilikruiden
    • 1 rundvleesbouillonblokje
    • een flinke scheut witte wijnazijn
    • 5 bruine kardamom peulen
    • 5 kruidnagels
    • 5 laurierblaadjes
    • ½ verse ananas in blokjes
    • 2 bananen
    • arachideolie
    • maizena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een koekenpan de spekjes (niet helemaal) uitbakken.
    2. Snijd ondertussen het vlees in niet té kleine stukken.
    3. Snijd de uien in stukken.
    4. Bak het vlees rondom bruin in de pan en voeg de uien toe als het vocht verdampt is en laat het even mee fruiten.
    5. Voeg de knoflook (geplet en fijngesneden) en de Spaanse Peper (héél fijn gesneden) toe.
    6. De prei in ringen en de tomaten in stukjes snijden en voeg toe aan het vlees en bak kort mee.
    7. Voeg de spekjes (zonder het vet) toe.
    8. Voeg de azijn, kruidnagel, kardamom, chilikruiden en de laurierblaadjes toe.
    9. Roer de tomatenpuree doorheen, verkruimel het bouillonblokje er over en voeg water toe tot alles onder het vocht staat en laat het 2 uur zachtjes stoven.
    10. Punt de boontjes en snijd ze in 3 stukjes en laat ze dan een half uur mee pruttelen.
    11. De ananas schillen en in blokjes snijden.
    12. De bananen in plakjes snijden voeg het samen met de ananas toe aan de stoofschotel en laat nog een half uurtje zachtjes stoven.
    13. Maak van wat maizena een papje en roer dit tussendoor nog even door de stoofpot om het te binden.

    Tip

    Lekker met witte rijst ...

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren