Broodje halfom van de Kookgekke Lekkerbek

    Broodje halfom van de Kookgekke Lekkerbek

    1keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Al rond 1850 verkochten Amsterdamse broodjeszaken een broodje halfom! Het wordt ook wel een "broodje Amsterdam" genoemd...

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 pistolets
    • boter
    • en aantal blaadjes sla, gewassen en drooggedept
    • 4 plakjes pekelvlees
    • 4 plakjes varkenslever
    • versgemalen peper
    • zout
    • 1/2 rode ui, in ringen
    • 2-3 zoetzure augurken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Snijd 2 pistolets open. Besmeer ze met boter en beleg ze met de slablaadjes.
    2. Verdeel 4 plakjes pekel-vlees en 4 plakjes lever over het brood.
    3. Bestrooi de lever royaal met versgemalen peper en wat zout.
    4. Verdeel de ui en de augurk erover.

    Tip

    TIP: je kan het ook eten met extra wat uitgebakken spekjes er overheen

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren