Hutspot speciaal met stoofvlees (uit de Römertopf) van de Kookgekke Lekkerbek

    Hutspot speciaal met stoofvlees (uit de Römertopf) van de Kookgekke Lekkerbek

    2keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een speciaal hutspot gerecht voor 4-6 personen voor de Römertopf. Heb je geen Römertopf ? Het kan evt. ook in een zware stoofpan. De smaak zal echter wel anders zijn!!!

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 personen

    • Stoofvlees
    • 1 kilo rundvlees in blokjes gesneden
    • 3 volle eetlepels mosterd
    • 1 volle eetlepels kerrie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 3 tenen knoflook, gehakt
    • 200 ml rode wijn
    • tijm
    • rozemarijn
    • 3 laurierblaadjes
    • peper en zout
    • Hutspot
    • 500 gram winterpeen, in blokjes gesneden
    • 500 gram uien, kleingesneden
    • 500 gram pastinaak, in blokjes
    • 750 gram aardappelen, in blokjes
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel rozemarijn
    • 1 eetlepel tijm
    • 1/2 eetlepel salie
    • 1/2 eetlepel oregano of Italiaanse kruiden
    • zout/peper
    • Römertopf of zware stoofpan (Römertopf vooraf 20 min. in koud water zetten)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

      Stoofvlees:

    1. Wrijf het rundvlees goed in met 3 volle eetlepels mosterd en 1 eetlepel kerrie. Schroei het dicht in braadboter of olie.
    2. Voeg ui en knoflook toe. Blus het met de rode wijn. Voeg wat tijm, rozemarijn en een paar blaadjes laurier en vers gemalen peper en zout toe.
    3. Voeg water toe tot het vlees onder het vocht ligt en laat het lekker pruttelen tot het gaar is.
    4. Hutspot:

    5. Neem een grote schaal of pan en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Breng goed op smaak met versgemalen zout en peper.
    6. Römertopf:

    7. Haal de Römertopf uit het water en vul het gelijk met als eerste het Stoofvlees, inclusief de Jus!
    8. Vul het daarna op met het groentenmengsel. Plaats het met het deksel erop in de koude oven!
    9. Stel de oven in op 220 graden (boven- en onderwarmte, geen hetelucht). Laat het 1 ½ uur stoven.

    Tip

    Let op: Römertopf vooraf 20 min. (tot gebruik) in koud water zetten. Zet nooit de Römertopf in een voorverwarmde oven want dan zal de de Römertopf barsten. Gebruik ook nooit de heteluchtoven!

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren