Pluk de knoflookbollen uit elkaar en snijd de harde kontjes van de teentjes. Verdeel de knoflooktenen in een kleine ovenschaal. Strooi er de tijm en beetje olie overheen. Zet het een half uur in de oven (hetelucht).
Bak intussen de spekjes lekker uit.
Laat de knoflooktenen even afkoelen en knijp ze daarna met duim en wijsvinger uit de velletjes boven de soeppan.
Doe het bakvocht uit de braadslede erbij. Schep de bloem er bij en roer beetje voor beetje het water er doorheen. Voeg de kookroom toe. Pureer het geheel met de staafmixer.
Doe de gebakken spekjes erbij. Voeg ook de roze peperkorrels, foelie, laurierblaadjes en de rosé toe. Breng het op smaak met de versgemalen peper en kippenbouillonpoeder of blokjes. Laat het geheel 20 min pruttelen.
Leg het brood in het bord en strooi er geraspte kaas over en schep de hete soep erover. Strooi er op het laatste moment wat peterselie over.