Valentijnskoekjes versieren

    Valentijnskoekjes versieren

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze geglazuurde hartvormige koekjes zijn erg leuk om kado te geven op Valentijnsdag. In dit recept worden de koekjes versierd met een vloeibaar royal icing glazuur voor een mooi glad uitgehard resultaat. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 80 koekjes

    • 500 gr bloem
    • 250 gr boter
    • 250 gr suiker
    • 2 eieren
    • rasp van 1 citroen
    • gekleurd vloeibaar royal icing glazuur (roze, rood, wit) - zie voetnoot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Klop de boter in een grote kom romig. Voeg de suiker en citroenrasp toe en mix goed door. Klop de eieren erdoor. Voeg de helft van de bloem door een zeef toe en mix door, voeg dan de rest van de bloem toe.
    2. Kneed het deeg tot een samenhangende bal. Leg de bal op een schoon werkoppervlak en kneed nog eens kort door. Vorm van het deeg een dikke rechthoek en wikkel in plastic huishoudfolie. Leg 2 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek bakplaten met bakpapier.
    4. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkoppervlak, tot een dikte van 5 mm. Steek hartjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
    5. Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
    6. Manieren om te versieren:

    7. Gebruik vloeibare glazuur (royal icing) in een spuitzak met ronde spuitmond, nr 2.
    8. Spuit eerst een lijntje langs de rand en vul dan de rest in. Verdeel gelijkmatig met een 'scriber' naald (kraspen).
    9. Voor hartjes, maak je stippen van een andere kleur op het nog natte glazuur. Haal de naald dan neerwaarts door de stippen.
    10. Voor lippen/mondjes, maak je een ovale vorm met glazuur en vorm er dan met de naald lippen van.
    11. spuit een lijntje langs de rand en maak dan strepen. Maak er veren of patronen van met de naald.
    12. Of, voeg kleine stippen toe, of maak er hartjes van.
    13. Voor een marmer-effect, spuit lijntjes op de basislaag en trek dan de naald naar boven en beneden door de lijntjes.
    14. Laat het glazuur helemaal hard worden (dit proces kun je versnellen door ze 10-15 minuten in een oven op een lage temperatuur te leggen). Geniet ervan met iemand waar je van houdt!

    Royal icing

    Ik heb zelf royal icing glazuur gemaakt door 2 eiwitten (60 gr) te mengen met 360 gr (3 cups) poedersuiker. Je kunt er optioneel nog citroensap, vanille extract of wijnsteen door doen, maar dit heb ik niet gedaan.

    Kleurstof

    Je kunt zowel vloeibare als gel-kleurstof gebruiken om de royal icing te kleuren.

    Video

    Valentijnskoekjes versieren
    Valentijnskoekjes versieren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren