Pasta met boerenkool en kikkererwten

    Pasta met boerenkool en kikkererwten

    2keer bewaard
    22min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn go-to recept voor een gezond, vegan pastagerecht. Lekker voor doordeweeks! Bij ons thuis zijn we dol op knoflook, maar je kunt er minder van in doen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 verpakking spaghetti
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 bosje boerenkool, gewassen en grof gesneden
    • 2 eetlepels edelgist
    • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook op medium vuur en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking al dente. Giet de pasta af, maar bewaar 120 ml kookvocht.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur. Voeg de knoflook toe en roerbak tot het gaat geuren, voeg dan de boerenkool toe en roerbak tot het begint te slinken (kook niet te lang door).
    3. Voeg de pasta toe aan de boerenkool en roer goed om. Bestrooi met edelgist en schenk wat van het kookwater erbij, genoeg om een dikke laag van saus te maken en roer door. Voeg de kikkererwten toe en verwarm goed door. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren