Broeder of Janindezak

    Broeder of Janindezak

    2keer bewaard
    3uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een recept doorgegeven door mijn moeder en aangepast aan deze tijd. Van oorsprong Fries, maar bekend als een lekkernij in Noord-Holland.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gram boekweitmeel
    • 250 speltmeel
    • 100 gram rozijnen
    • 100 gram gedroogde zoete cranberries
    • 750 ml melk (halfvol)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Maak een vloeibaar deeg van deze ingredienten.
    2. Zet een pan met kokend water klaar op het fornuis of gasstel.
    3. Gebruik een katoenen zakje van 30cm bij 40 cm en een touwtje.
    4. Giet het beslag in de zak, terwijl deze al in de pan hangt en bindt de zak dicht (ruim boven de vulling).
    5. Breng het geheel aan de kook en om niet aan te bakken onderin een schoteltje.
    6. Als het gaat ploffen, 3 uur laten koken op een laag vuur.
    7. Dan uitstorten in een schaal en teveel meegekomen water er voorzichtig afgieten.
    8. Broeder in schijven serveren met stroopsaus met boter. De volgende dag ook op te bakken. Plakken kunnen in de vriezer bewaard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren