Soep van zoete aardappel, wortel, appel en rode linzen

    Soep van zoete aardappel, wortel, appel en rode linzen

    1keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zoete aardappels, wortels en appels worden gepureerd met rode linzen en op smaak gebracht met gember, komijn en chilipeper om deze heerlijke, verwarmende winterse soep te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels boter
    • 2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes
    • 3 grote wortels, geschild en in blokjes
    • 1 appel, geschild en in blokjes
    • 1 ui, fijngehakt
    • 100 gr rode linzen
    • 1/2 theelepel fijngesneden verse gember
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1 liter groentebouillon
    • naturel yoghurt of verkruimelde feta, om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg zoete aardappel, wortel, appel en ui toe. Roerbak tot de uien goudkleurig zijn, ongeveer 10 minuten.
    2. Roer de linzen, gember, zwarte peper, zout, komijn, chilipoeder, paprikapoeder en groentebouillon erdoor. Breng de soep aan de kook; zet dan het vuur lager, doe de deksel erop en laat zachtjes koken tot de linzen gaar zijn, ongeveer 30 minuten.
    3. Pureer de soep in gedeelten in een keukenmachine of gebruik een staafmixer.
    4. Warm de soep op voor serveren. Voeg eventueel nog wat water toe om de soep dunner te maken. Serveer met een schep yoghurt of wat verkruimelde feta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren