Oepsie broodje (oopsies)

    (130)
    40 minuten

    Cloud bread oftewel oopsie broodjes zijn dé trend van 2016, wat betreft koolhydraatarm, glutenvrij 'brood'. De broodjes zijn zacht en luchtig, als een 'wolkje'. Deze versie bevat wat suiker, maar dit kun je weglaten. Ook al is het niet zo stevig als echt brood, ik vind het heerlijk om als sandwich te eten, met pindakaas ertussen, of geroosterd en dan met jam!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 3 grote eieren, gesplitst
    • 1/4 theelepel wijnsteen
    • 55 gr roomkaas
    • 1 eetlepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Klop de eiwitten met de wijnsteen in een kom helemaal stijf.
    3. Meng eidooiers, roomkaas en suiker in een andere kom samen met een houten pollepel en klop dan met een garde of mixer tot ene glad mengsel waar de roomkaas helemaal is opgenomen. Schep voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
    4. Schep voorzichtig 'bultjes' van het mengsel op de bakplaat, om zo 5-6 broodjes te vormen.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (130)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    oepsieeeeeeeeeeee brood! lekkah  -  19 sep 2016

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties