Hummus met wortel

    Hummus met wortel

    1keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere variant op de traditionele hummus.

    Rijs Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 winterpenen
    • scheut olijfolie
    • Zout en peper
    • 1/2 eetlepel korianderzaad
    • Scheutje sinaasappelsap (of witte wijn)
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 blik kikkererwten
    • Teenje knoflook
    • Rode spaanse peper
    • Flinke eetlepel Komijnpoeder
    • Citroensap van halve citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak de winterpeen schoon en snijd in stukken.
    2. Leg de stukken winterpeen in een braadslee. Schep om in een scheut olijfolie, zout en peper en korianderzaad. Voeg dan de sinaasappelsap of wijn toe. Strooi er wat suiker overheen.
    3. Gaar de wortel in de oven op 200 graden ca. 20 minuten. De wortel moet zacht zijn.
    4. Was de kikkererwten en doe ze in de foodprocessor.
    5. Voeg 1 teen knoflook toe.
    6. Maak de spaanse peper schoon, verwijder de pitjes. Als je van pittig houdt laat je wat pitjes zitten. Snijd in grove stukken en voeg toe.
    7. Voeg de wortelen toe. Bewaar eventueel sap in de braadslee.
    8. Voeg zout, peper, komijn, citroensap en olijfolie toe.
    9. Meng het geheel tot een mousse. Voeg eventueel sap uit de braadslee toe. Als het nog te droog is kun je water of olijfolie toevoegen.
    10. Breng op smaak met zout of citroensap.

    Tip

    Lekker op een stukje wrap bij de borrel. Of op een stukje turks brood bij de lunch. Ik geef het wel eens mee naar school in een opgerolde wrap. Hummus kun je een paar dagen in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Rijs
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 10 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren