Risotto met vis

    Risotto met vis

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke risotto, als je diepvries goed is gevuld kun je dit gerecht altijd maken!

    Rijs Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Olijfolie
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 175 gr risottorijst
    • Witte wijn, bij voorkeur een chardonnay
    • 1 bouillonblokje vis
    • Doperwten uit de diepvries (handvol)
    • Kabeljauw, diepvries, ca 100 gram (vers mag ook)
    • Halve rode paprika, in kleine blokjes
    • Verse peterselie, fijngehakt
    • Zeevruchten, garnalen, mosselen, diepvries (of vers)
    • Peper uit de molen
    • Halve citroen, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm in een ruime pan een flinke scheut olijfolie. Fruit de sjalot kort op laag vuur en voeg de rijst toe. Roer tot de rijst glazig wordt.
    2. Voeg nu een flinke scheut wijn toe en blijf roeren.
    3. Maak met het bouillonblokje en kokend water een bouillon in een pannetje.
    4. Blijf roeren, en als de rijst het vocht begint op te nemen voeg je een scheut bouillon toe. Blijf roeren en herhaal steeds het toevoegen bouillon en roeren. Proef en doe zo nodig in plaats van bouillon een scheut wijn in de pan.
    5. Als de rijst bijna gaar is voeg je de doperwten toe. Deze moeten ongeveer 8 minuten meegaren. Blijf roeren.
    6. Voeg de kabeljauw toe. Blijf voorzichtig alles omscheppen. De vis ontdooit in de pan, valt uit elkaar en wordt gaar.
    7. Voeg paprika toe. Maal peper boven de pan. Wees niet te zuinig met peper. Blijf voorzichtig omscheppen.
    8. Proef hoe het met de rijst gaat. Als deze bijna gaar is mogen de zeevruchten er bij. Roer voorzichtig om tot ze ontdooid en gaar zijn.
    9. Voeg een flinke hand peterselie toe en schep om. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
    10. Dien meteen op. Sprenkel een beetje citroensap over de risotto. Maak de borden op met een schijfje citroen en wat extra peterselie.

    Tip

    Een goede romige risotto is echte comfortfood. De ingredienten voor dit recept heb ik altijd in huis, want je weet maar nooit! Heerlijk met een frisse groene salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Rijs
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 12 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren