Hot cross buns voor Pasen

    Hot cross buns voor Pasen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Klassieke paasbroodjes die met Pasen in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Australië gegeten worden! Deze hot cross broodjes zijn vrij makkelijk om te maken. Varieer door stukjes chocola, of stukjes appel toe te voegen, of je kunt wat rozijnen in thee laten weken en toevoegen met wat sinaasappelrasp, de opties zijn eindeloos!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 hot cross buns

    • Voor de broodjes
    • 310 ml warme melk (43°C)
    • 60 gr suiker
    • 2 zakjes (elk 7 gr) gedroogde gist
    • 600 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepel kaneel
    • 1 theelepel piment
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • 60 gr boter
    • 250 gr rozijnen
    • 2 eieren
    • Voor de kruizen en het glazuur
    • 60 gr bloem
    • 60 ml water
    • 2 eetlepels abrikozenjam, warm en gezeefd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur40min 

      Voor de broodjes:

    1. Klop melk, suiker en gist samen in een kom tot de suiker is opgelost. Dek af en zet opzij, tot het gist geactiveerd is en het mengsel begint te schuimen.
    2. Meng bloem, zout, kaneel, piment en nootmuskaat door een zeef samen. Wrijf de boter er met je vingers doorheen tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
    3. Roer de rozijnen, eieren en gistmengsel erdoor tot alles goed gemengd is. Kneed samen tot een deeg.
    4. Kneed het deeg 5 minuten op een met bloem bestrooid oppervlak tot het soepel en elastisch is. Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat op een warme plek 45 minuten rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
    5. Haal het gerezen deeg uit de kom en druk in met je vuist. Kneed licht door en verdeel dan in 12 bolletjes. Of, als je ingrediënten wilt toevoegen, zoals appel of chocolate chips, verdeel het deeg dan in drie porties, voeg aan elk deel verschillende ingrediënten toe en vorm van elk deel 4 bolletjes. Je moet eindigen met 12 bolletjes.
    6. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een diepe bakvorm van 20x30 cm in.
    7. Leg de bolletjes netjes in een rij in de ingevette bakvorm. Dek af met plasticfolie en laat 15 minuten rijzen op een warme plek.
    8. Voor de kruizen en het glazuur:

    9. Klop bloem en water samen tot een glad papje. Schep in een spuitzak en spuit dan voorzichtig een kruis op elk bolletje.
    10. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, zet de temperatuur dan lager tot 180°C en bak nog eens 15 minuten tot de broodjes goudbruin en gerezen zijn.
    11. Bestrijk de bolletjes direct uit de oven met de warme abrikozenjam en serveer.

    Chocolade kruizen

    Je kunt de kruizen ook van gesmolten chocolade maken in je chocolate chip variant.

    Video

    Hot cross buns
    Hot cross buns

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren