Pittigzure garnalensoep met citroengras

    Pittigzure garnalensoep met citroengras

    (14)
    4keer bewaard
    35min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een fantastische soep met verse Aziatische smaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500g tijgergarnalen, ongepeld
    • 1 liter kippenbouillon
    • 3 stengels citroengras
    • 10 limoenblaadjes, doormidden gescheurd
    • 225g strochampignons
    • 3 eetl vissaus
    • 4 eetl limoensap
    • handje gehakte lente-ui
    • handje gehakte verse koriander
    • 4 eetl rode pepers, ontzaad en gehakt
    • 2 lente-uitjes, versnipperd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Garnalen pellen en darmkanaal verwijderen. De schalen bewaren, afspoelen en in en grote pan met kippenbouillon doen. Stengels citroengras kneuzen en met limoenblad aan de bouillon toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en zachtjes laten koken tot het citroengras van kleur is veranderd en de bouillon begint te geuren (ong. 5 minuten). De bouillon zeven en weer terugschenken in de pan. De restjes weggooien.
    2. De bouillon weer zachtjes aan de kook brengen. Champignons en garnalen toevoegen en koken tot de garnalen roze zijn. Vissaus, limoensap, handje lente-ui, koriander, hete pepertjes en resterend limoenblad erdoor roeren. Proeven en de smaak eventueel aanpassen. De soep moet zurig, zout, pittig en heet zijn. Garneren met resterende lente-ui.

    Strochampignons

    Dit zijn Chinese champignons, in blik te koop bij een toko.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (14)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren