Glutenvrije chocolade cupcakes (gemaakt met kikkererwten)

    Glutenvrije chocolade cupcakes (gemaakt met kikkererwten)

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke glutenvrije cupcakes die erg makkelijk zijn om te maken. Niemand zal raden dat een blikje kikkererwten het geheime ingrediënt is!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 cupcakes

    • 250 gr stukjes pure chocola (chocolate chips)
    • 60 ml kokosolie
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 4 eieren
    • 100 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffin bakblik met 12 vormpjes in, of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Doe de chocola en de kokosolie in een kom op een pan met zachtjes kokend water (au bain marie), roer vaak door tot de chocola gesmolten is, en schraap af en toe de randjes schoon met een siliconen spatel om aanbranden tegen te gaan.
    3. Pureer kikkererwten, eieren, suiker, bakpoeder en vanille extract in een blender of keukenmachine tot een glad geheel. Voeg het chocolademengsel toe en pureer glad. Schenk het beslag in de voorbereide muffinvormpjes.
    4. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren