Glutenvrije eierkoeken

    Glutenvrije eierkoeken

    5keer bewaard
    34min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze eierkoeken zijn gemaakt van amandelmeel en eieren, en bevatten geen geraffineerde suikers. Je maakt ze zoet met honing of, nog beter, agavesiroop. Een heerlijke gezonde snack, ook voor peuters en kleuters!

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 eierkoeken

    • 4 eieren
    • 4-6 eetlepels honing of agavesiroop
    • rasp van 1 citroen
    • 200 gr amandelmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 14min  ›  Klaar in:34min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een bakplaat (of twee) met bakpapier.
    2. Klop de eieren met de honing of agavesiroop en citroenrasp helemaal luchtig en schuimig, in ongeveer 5 minuten, met de elektrische mixer.
    3. Meng amandelmeel met bakpoeder en zout en schep dan voorzichtig door het eimengsel. Roer met een spatel door tot het net gemengd is.
    4. Schep met een lepel 10 hoopjes beslag op de bakplaat en strijk iets glad (ik heb ze in twee keer gebakken, de hoopjes lopen nog iets uit in de oven, doe ze niet te dicht bij elkaar)
    5. Bak de eierkoeken in 12-14 minuten licht goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Erg lekker! - 30 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren