Makkelijke citroentaart

    Makkelijke citroentaart

    1keer bewaard
    1uur50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Hou je van de friszure smaak van citroentaart? Probeer dan dit recept voor een makkelijk te maken en heerlijke citroentaart. Zo eenvoudig en toch zo verfijnd en overheerlijk; het is mijn favoriete recept voor citroentaart! Lekker met een kopje thee.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Voor de bodem
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 200 gr boter, koud en in blokjes
    • 2 eieren
    • Voor de vulling
    • 470 ml water
    • 50 gr boter, apart te verwerken
    • rasp en sap van 2 citroenen
    • 200 gr kristalsuiker
    • 3 eetlepels maizena
    • 3 eidooiers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm taartvorm in en bestrooi met bloem.
    2. Voor de taartbodem:

    3. Voeg gezeefd meel en de blokjes koude boter en de eieren toe aan een keukenmachine. Pulseer tot een zachte deegbal is gevormd die makkelijk van de kanten loslaat.
    4. Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak en bedek hiermee de bodem en zijkanten van de taartvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
    5. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het licht goudkleurig is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    6. Voor de vulling:

    7. Doe ondertussen water en 25 gr boter in een kleine pan op medium vuur en breng aan de kook.
    8. Meng citroensap, citroenrasp, suiker, maizena en eidooiers in een andere kom.
    9. Zodra het water gaat koken, zet je het vuur lager en voeg dan het citroenmengsel toe. Klop met een garde stevig door en blijf kloppen tot de room dikker wordt. Zodra er kleine belletjes aan de oppervlakte komen, haal je de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
    10. Voeg de laatste helft (25 gr) boter toe terwijl de room nog warm is en meng goed door. Schenk de citroenvulling in de taartbodem en zet de taart in de koelkast tot het helemaal is afgekoeld. Zodra je de taart wilt serveren kun je nog garneren met citroenplakjes en slagroom.

    Tip

    Als je een gladde crèmevulling wilt, kun je het citroenmengsel nog door een zeef gieten om de citroenrasp weer te verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren