Pasta met tomaat en geroosterde knoflook

    Pasta met tomaat en geroosterde knoflook

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als je dol bent op tomaten en knoflook, dan is dit gerecht echt iets voor jou. beetgare pasta wordt geserveerd met een eenvoudige saus gemaakt met verse roma tomaten, zongedroogde tomaten en geroosterde knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele bol knoflook
    • 400 gr korte pasta (bijv. penne)
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 5 Roma tomaten, zonder zaadjes, en in stukjes
    • 150 gr zongedroogde tomaten, fijngesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 50 gr Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Wikkel de bol knoflook ongepeld in aluminiumfolie en leg in een ovenschaal.
    3. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven tot de knoflook zacht is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Knijp dan de knoflookpulpje uit elk teentje. Hak helemaal fijn.
    4. Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet goed af en meng dan met 1 eetlepel olijfolie.
    5. Verhit de resterende olijfolie in een medium steelpan en roerbak hierin de gehakte verse tomaten en zongedroogde tomaten voor ongeveer 5 minuten. Voeg geroosterde knoflook toe en breng op smaak met zout, peper en oregano.
    6. Voeg de uitgelekte pasta toe, meng goed door en serveer in individuele kommen. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren