Frambozen-cheesecake met amandelbodem

    Frambozen-cheesecake met amandelbodem

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Cheesecake gemaakt met de restjes roomkaas, ricotta en mascarpone die ik nog in de koelkast had (maar je kunt ook alleen mascarpone, of roomkaas gebruiken), met een bodem van amandelmeel (dus glutenvrij) en een swirl van frambozen door de toplaag van de cheesecake.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • Voor de frambozensaus
    • 1 bakje frambozen
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 eetlepels water
    • Voor de bodem
    • 170 gr amandelmeel
    • 40 gr bruine basterdsuiker
    • 30 gr boter, gesmolten
    • Voor de vulling
    • 650 gr roomkaas, mascarpone en/of ricotta
    • 125 gr suiker
    • 1/2 theelepel vanille extract (of 1 zakje vanillesuiker)
    • rasp van 1 citroen
    • 4 grote eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C (325°F). Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in en bekleed de bodem met bakpapier. Wikkel de buitenkant van de springvorm in met aluminiumfolie.
    2. Breng de frambozen met de suiker en twee eetlepels water in een steelpan zachtjes aan de kook en laat indikken, in ongeveer 10 minuten. Zet opzij.
    3. Meng amandelmeel met suiker en gesmolten boter en druk dit op de bodem van de springvorm aan.
    4. Klop roomkaas/mascarpone/ricotta, suiker, vanille extract en citroenrasp met een elektrische mixer tot een glad mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door na elke toevoeging. Schep de vulling in de springvorm.
    5. Schep de frambozensaus over de cheesecake vulling en haal een mes door de saus en de vulling heen, om een swirl-effect te krijgen.
    6. Zet de springvorm in een grotere ovenschaal. Giet heet water in de ovenschaal tot ongeveer 2,5 cm onder de rand van de springvorm. Bak de cheesecake 60-75 minuten in de voorverwarmde oven, de taart is dan nog ietsjes wiebelig in het midden. Haal de springvorm uit de oven, laat iets afkoelen (tot je de vorm kunt aanraken), dek af met folie en zet minstens 4 uur, maar liever nog een nacht, in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren