Yoghurt-citroencake

    Yoghurt-citroencake

    3keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke frisse cake gemaakt met yoghurt. Als je citroenyoghurt kunt vinden (of zelf maken) maakt het deze cake nog frisser. Ik hou van zoet, maar je kunt gerust minder suiker toevoegen als je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr margarine of boter, zacht
    • 400 gr suiker
    • 3 eieren
    • 1 theelepel citroen extract
    • 280 gr bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 225 gr yoghurt (naturel of citroen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een cakevorm of tulbandvorm in en bestuif met bloem. Meng bloem, baksoda en zout samen door een zeef. Zet opzij.
    2. Klop de boter en suiker romig in een grote kom. Mix de eieren er een voor een doorheen en roer dan citroen extract erdoor. Mix afwisselend het meelmengsel en de yoghurt erdoor, tot het allemaal net gemengd is.
    3. Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Als een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt is de cake gaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort dan op een rooster en laat verder afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren