Rabarber kruimel-muffins

    Rabarber kruimel-muffins

    1keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze muffins zijn makkelijk om te maken en smaken fantastisch! Ze zitten vol met rabarber en hebben een heerlijke knapperige zoete kaneellaag. Heerlijk bij een kopje thee!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 muffins

    • 310 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 175 gr bruine basterdsuiker
    • 125 ml plantaardige olie
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille extract
    • 225 gr karnemelk
    • 185 gr rabarber, in blokjes
    • 60 gr gehakte walnoten
    • 1 eetlepel gesmolten boter
    • 5 eetlepels suiker
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee muffinbakblikken van elk 12 in of bedek met papieren vormpjes.
    2. Meng bloem, baksoda, bakpoeder en zout samen in een kom. Mix in een andere kom bruine suiker, olie, ei, vanille en karnemelk met een elektrische mixer glad. Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng tot het net gemengd is. Roer de rabarber en walnoten erdoor. Schep het beslag in de voorbereide vormpjes, bijna helemaal vol. Roer in een kleine kom de gesmolten boter, suiker en kaneel samen; strooi ongeveer 1 theelepel van het mengsel op elke muffin.
    3. Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de muffins terugveren als je er zachtjes op drukt. Laat ze minstens 10 minuten in de vorm afkoelen voor je ze eruit haalt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren