Gnocchi met mascarpone, broccoli en spek

    Gnocchi met mascarpone, broccoli en spek

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijk gerecht waar je van kan blijven eten! Gnocchi, farfalle pasta en broccoli in een romige saus op basis van mascarpone en spek. Je kan het aanpassen naar keuze uiteraard.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr farfalle
    • 500 gr gnocchi
    • 1 broccoli, in roosjes
    • 200 gr baconreepjes (of spekblokjes)
    • 2/3 van een pot mascarpone van 250 gr
    • zout en peper, naar smaak
    • tabasco, naar smaak (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng de Farfalle aan de kook in een pan met ruim water. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg 3 minuten voor het afgieten van de farfalle de gnocchi toe. Als de gnocchi klaar zijn komen ze boven drijven.
    2. Breng in een andere pan met ruim water de broccoli aan de kook. Voeg wat zout toe als je wil. Kook in ongeveer 10 minuten beetgaar.
    3. Bak de bacon/spekreepjes krokant.
    4. Giet de pasta en broccoli af en breng ze samen in een schaal. Let erop dat de broccoli niet té lang kookt zodat deze nog wat stevigheid heeft bij het mengen met de overige ingrediënten.
    5. Voeg vervolgens de mascarpone, peper en zout naar smaak, bacon/spekreepjes toe en meng alles zachtjes tot een mooi geheel.
    6. Serveer en geniet ervan!

    Tip

    Je kan eventueel tabasco toevoegen of wat rode peper om het wat pittiger te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ArmanMolaMohieddin
    0

    Geweldig recept! Heerlijk die gnocchi - 15 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren