Eetbare saladebakjes

    Eetbare saladebakjes

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Feestelijke bakjes die geweldig snel klaar zijn en er erg mooi uitzien bij een bbq. Gemaakt met loempiavellen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Loempiavellen
    • Losgeklopt ei
    • Beetje boter of bakspray voor het invetten van je vormpjes
    • Bakpapier
    • Bakvormen
    • Bakknikkers of als je die niet hebt: macaroni of rauwe erwten.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C
    2. Vet de bakvormen in met boter of spray
    3. Neem 2 ontdooide loempia-vellen per bakvorm en druk ze goed aan. Het teveel op ongeveer 1 cm boven de rand afknippen.
    4. Knip rondjes uit het bakpapier en leg ze op de bodem van de loempia-vellen. Doe hier de bakknikkers op .
    5. Bestrijk de loempia-vellen met het losgeklopte ei en plaats ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
    6. Laat afkoelen. Verwijder de bakknikkers en het bakpapier. Hak ondertussen de groentes, uitjes, stukjes kip, vis of fruit voor de vulling van de bakjes.

    Tip

    Ook lekker met vers fruit of n bolletje ijs!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties