Makkelijke glutenvrije taartbodem

  (2)
  1 uur

  Een makkelijk en niet te mislukken recept voor taartdeeg, gemaakt met een glutenvrije meelmix. Vul met een zoete of juist hartige vulling.

  fioa

  5 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 1 taartbodem

  • 210 gr glutenvrij meel
  • 1 theelepel xanthaangom
  • ½ theelepel zout
  • 115 gr koude boter
  • 4 - 6 eetlepels koude melk

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Meng meel, xanthaangom en zout in een keukenmachine met de pulse knop. Voeg koude boter toe en pulseer tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  2. Voeg 1 eetlepel koude melk toe en pulseer. Herhaal met de resterende melk, 1 eetlepel per keer tot het deeg zich tot een bal vormt.
  3. Wikkel het deeg in plastic folie en zet minstens 30 minuten tot een uur in de koelkast.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur. Deze stap zorgt ervoor dat het rollen makkelijker gaat en er geen scheuren in het deeg komen.
  5. Rol het deeg uit tussen twee lagen bakpapier. Verwijder de bovenste laag bakpapier en leg dan met de deegkant in een taartvorm; trek dan de andere laag bakpapier er voorzichtig af. Snij de randjes bij, maar laat 1,5 cm over de rand hangen. Vouw de rand eronder. Maak eventueel een decoratief randje.

  Bakken:

  Bak de taartbodem 15 minuten op 200°C. Als je een vulling hebt toegevoegd, bak dan 10 minuten op 200°C, zet de temperatuur dan lager tot 180°C en bak nog eens 40 minuten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (2)