Glutenvrije chocolade cupcakes

    Glutenvrije chocolade cupcakes

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke smeuige chocoladecakejes met stukjes pure chocolade en nog glutenvrij ook! Vrij van geraffineerde suikers, maar alleen gemaakt met natuurlijke suikers (palmsuiker). Je kunt ze ook goed invriezen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 cupcakes

    • 200 gr glutenvrij meel
    • 325 gr palmsuiker
    • 175 gr pure chocolate chips
    • 85 gr cacaopoeder
    • 60 ml kokosmeel
    • 2 theelepels glutenvrij bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel xanthaangom
    • 1/2 theelepel zout
    • 415 ml karnemelk
    • 4 eieren
    • 180 ml plantaardige olie
    • 2 theelepels vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een muffinbakblik met papieren vormpjes.
    2. Meng glutenvrij meel, palmsuiker, chocolate chips, cacaopoeder, kokosmeel, bakpoeder, baksoda, xanthaangom en zout in een kom; meng goed door.
    3. Klop karnemelk, eieren, plantaardige olie en vanille extract samen in een andere kom. Voeg het meelmengsel toe, schep door met een spatel tot het geheel gemengd is. Verdeel het beslag over de cakevormpjes, elk voor ongeveer de helft vol.
    4. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat 5 minuten in het bakblik afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren