Glutenvrije cupcakes met citroen

    (11)

    Deze glutenvrije cupcakes hebben een heerlijke citroensmaak door de toevoeging van citroensap en citroenrasp. Ze zijn overheerlijk en smeuïg en ik vind ze zelfs lekkerder dan een versie met gewone bloem. Garneer met frosting en wat limoen- of citroenrasp.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 ml melk, op kamertemperatuur
    • 4 theelepels citroensap
    • 60 ml plantaardige olie
    • 2 eiwitten, op kamertemperatuur
    • 2 citroenen, schil geraspt
    • 1½ theelepel vanille extract
    • 155 gr glutenvrij meel
    • 150 gr suiker
    • 2 theelepels glutenvrij bakpoeder
    • ¼ theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinbakblik met 12 vormpjes in of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Klop de melk en citroensap samen in een kom. Mix plantaardige olie, eiwitten, citroenrasp en vanille extract erdoor.
    3. Meng glutenvrij meel, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Voeg het melkmengsel toe aan het meel; klop met een elektrische mixer op medium snelheid tot een glad beslag, in ongeveer 2 minuten. Schep het beslag in de vormpjes, elk voor ongeveer ¾ vol.
    4. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 18-20 minuten gaar, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen voor je ze er uit haalt en verder laat afkoelen op een rooster.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties