Frietjes van courgette

    Frietjes van courgette

    4keer bewaard
    1uur55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Courgette in strips gesneden en bedekt met een paneermeel mix van gemalen amandelen en Parmezaanse kaas en daarna gebakken tot ze knapperig en goudbruin zijn. Een heerlijke glutenvrije, low carb snack of bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 courgettes
    • 1 eetlepel zout
    • 2 eieren
    • 55 gr gemalen amandelen
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • ½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Snij de courgettes in stukken van 8 cm en snij dan elk stuk in 9 frietjes. Leg ze in een vergiet en bestrooi met zout. Laat ze minstens 1 uur uitlekken om zo het overtollige vocht te verwijderen.
    3. Klop de eieren los in een ondiepe kom. Meng amandelmeel, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden in een andere ondiepe kom. Spoel de courgettes af en dep heel goed droog met keukenpapier.
    4. Dip elke courgettefrietje in het ei en rol dan door de het amandel-paneermeel. Leg ze dan op de bakplaat.
    5. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de courgette gaar is en de buitenkant knapperig en goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren