Mug-cake met koffie en walnoten

    Mug-cake met koffie en walnoten

    2keer bewaard
    7min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Misschien toch wel één van mijn meest favoriete combinaties: koffie en noten. Daarom heb ik een mug-cake recept bedacht waar beiden in terug komen. Ondanks dat het recept suiker bevat, is deze mug-cake niet al te zoet, waardoor de smaak van de koffie niet naar de achtergrond verdwijnt. De walnoten in het recept geven niet alleen extra smaak maar ook een heerlijke crunch. Heb je geen oploskoffie in huis? Gebruik dan espressopoeder en een beetje kokend water, of zet gewoon een klein kopje espresso en voeg dit toe aan het mengsel. Bovendien kun je het zelfrijzend bakmeel in het recept altijd vervangen door meel en bakpoeder. Smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 el boter
    • 1 tl vanille-extract
    • 2 el (lichtbruine) basterdsuiker
    • 3 tl oploskoffie + 1 tl kokend water (of 1 kopje espresso)
    • 1 ei
    • 4 el zelfrijzend bakmeel
    • Handje grof gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:7min 

    1. Doe de boter in een mok, en zet in de magnetron voor een halve minuut. Roer daarna nog eens goed door totdat alle boter is gesmolten.
    2. Voeg aan de boter de vanille en lichtbruine basterdsuiker toe, en meng tot één geheel.
    3. Doe in een apart kommetje de oploskoffie en voeg hier een theelepel kokend water aan toe om een glad mengsel te vormen. Gebruik je espresso uit een koffiemachine dan is dit natuurlijk niet nodig. Voeg het koffiemengsel vervolgens toe aan het mengsel in de mok.
    4. Voeg 1 ei toe en klop dit goed los zodat het mengsel geen klontjes meer bevat. Je kunt het ei ook eerst in een apart kommetje los kloppen en daarna toevoegen aan het mengsel in de mok.
    5. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe, en meng alles goed met een vork! Vaak blijft er namelijk nog wat meel achter in de bodem van de mok of zitten er nog klontjes in het beslag. Voeg als laatste de walnoten toe.
    6. Zet de mok 1 minuut en 30 sec in de magnetron op 750 watt vermogen.

    Tip

    Wil je dit recept wat extra smaak geven? Een heerlijke topping van mascarpone, gemengd met oploskoffie, is een heerlijke toevoeging aan deze mug-cake! Doe 2 eetlepels mascarpone in een kommetje en voeg hier 1 eetlepel poedersuiker aan toe. Meng tot een glad geheel. Voeg in een ander kommetje een halve theelepel oploskoffie toe en meng met een klein drupje water om dit op te lossen. Voeg dit daarna toe aan de mascarpone en meng goed. Gebruik je espresso in plaats van oploskoffie, voeg dan gewoon 1 theelepel espresso toe aan de mascarpone. Klaar is je topping!

    Bekijk dit op mijn blog

    Mug Cake Recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren